Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Møller Bil og Vålerenga: Et givende tiltak i en småkjip korona-hverdag

Hverdagen er snudd på hodet for mange av oss. I dag, omtrent ett år etter nedstengingen av samfunnet slik vi kjenner det, er det nok lett å glemme at det fortsatt finnes de som har det verre. Derfor var vi svært positive da Vålerenga Fotball Damer ville dele ut matposer til klubbens Flyktninglag, og trengte biler til leveransen. Ingenting er bedre enn å bidra til folk som ikke har det like bra.

Møller Bil_Vålerenga.jpg

Fire biler og fulle handleposer ga god respons

Coop bidro med fulle handleposer, og vi stilte med fire biler til oppdraget. Jens August Dalsegg fra Vålerenga Fotball forteller at innsatsen ble godt mottatt.

-  Responsen blant flyktningene var veldig bra. Noen kan ikke norsk, men vi så at de ble glade. Mange av flyktningfamiliene har dårlig økonomi. Derfor fylte vi matposene med tørrvarer og snacks som kunne holde en stund, og som de kanskje ikke kan prioritere å handle inn selv, sier Dalsegg.

Et viktig møtepunkt i hverdagen står på pause

Toppidretten får fortsatt trene og møtes, og er kanskje de eneste i landet som kan treffe hverandre og trene tilnærmet som vanlig. Sånn sett er de heldige. Flyktninglaget i Vålerenga Fotball har ikke trent siden november på grunn av corona-restriksjonene, selv om treningene er en viktig inkluderingsarena for dem.

Det gjorde inntrykk å kunne bidra

-       Det ble en lang dag, men jentene ble glade og ropte “yay” da de oppdaget at de skulle kjøre nye biler. Dermed ble det en fin måte å gjøre noe fornuftig på. Vi aktiviserte oss selv, en god samarbeidspartner, og kunne samtidig hjelpe andre. Vålerenga er en klubb som er opptatt av å ivareta alle grupper i samfunnet - spesielt de vanskeligstilte. Vi i Vålerenga sier at “vi spiller for flere enn oss sjæl”. En stor takk rettes til Møller Etterstad for lånet av bilene, sier Dalsegg.

For oss på Møller Bil Etterstad gjorde det inntrykk å kunne bidra.

Møller Bil_Martin Hansen.jpg

-       Inkludering er viktig. I et samfunn må vi kunne ta vare på hverandre, det er et evig tema. Det er fort gjort å tenke at man har det vondt fordi man sitter på hjemmekontor, men det er alltid noen som har det verre. Det handler om perspektiv, forteller markedssjef i Møller Bil Etterstad, Martin Hansen

-       Jeg tror det er viktig å vise at noen bryr seg, slik at folk blir sett og føler seg verdsatt. Det kan bety mye, avslutter han.